PrzystanekUroda
  • Uroda
    • Paznokcie
    • Kosmetyki
    • Rankingi
  • Domowe sposoby
  • Makijaż
    • TOP Kosmetyki
    • Inspiracje / Lookbook
  • Sport i Zdrowie
    • Fitspiracje
    • Trening
    • Zasady – w teorii i praktyce
    • ZDROWIE
  • Włosy
    • Pielęgnacja
    • Stylizacja
    • Inspiracje
    • Trendy
  • Moda
    • Trendy
    • Inspiracje
    • Lookbook
  • Kącik Smaku
    • Szybkie przepisy
    • Jedzenie – Czytaj Skład!
  • Lifestyle
    • Podróże
    • Gdzie zjeść?
    • Filmy i seriale
    • Psi lifestyle
    • Kawa

kontakt@przystanekuroda.pl

  • Kontakt
  • Reklama
  • Sklep
11K
149K
0
PRZYSTANEK URODA
Przystanek Uroda
  • Uroda
    • Paznokcie
    • Kosmetyki
    • Rankingi
  • Domowe sposoby
  • Makijaż
    • TOP Kosmetyki
    • Inspiracje / Lookbook
  • Sport i Zdrowie
    • Fitspiracje
    • Trening
    • Zasady – w teorii i praktyce
    • ZDROWIE
  • Włosy
    • Pielęgnacja
    • Stylizacja
    • Inspiracje
    • Trendy
  • Moda
    • Trendy
    • Inspiracje
    • Lookbook
  • Kącik Smaku
    • Szybkie przepisy
    • Jedzenie – Czytaj Skład!
  • Lifestyle
    • Podróże
    • Gdzie zjeść?
    • Filmy i seriale
    • Psi lifestyle
    • Kawa
  • Fit/Zdrowie

Lodówka perfekcyjnej Pani Domu ;)

  • Agnieszka Adamowicz
  • 09/10/2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Mam nadzieję, że nikt już nie ma wątpliwości, że od tego co znajduje się codziennie na naszych talerzach,  w duuużej mierze zależy kondycja naszego organizmu. Zdrowe i dobre jedzenie, to przede wszystkim świeże jedzenie.  Z doświadczenia wiem, że nie każdy przykłada wagę do sposobu przechowywania żywności, a od tego zależy jej świeżość, smak i jakość. Prawidłowe przechowywanie jedzenia w lodówce sprawia, że żywność nie tylko lepiej smakuje i dłużej zachowuje świeżość, ale i zapobiega rozwijaniu się na nim szkodliwych bakterii i mikroorganizmów. 

Dzisiaj przedstawiam Wam schemat, który może być dla Was małą wskazówką i pozwoli Wam uporządkować lodówkę tak, aby jak najdłużej zachować najwyższą jakość spożywanej żywności!

Pamiętajcie, że samo posiadanie lodówki i zamrażarki to nie wszystko. Trzeba jeszcze potrafić umiejętnie  z nich korzystać.

Przykładacie wagę do sposobu rozmieszczania żywności w lodówce?

Agnieszka Adamowicz

Agnieszka Adamowicz, właścicielka i twórczyni strony PrzystanekUroda.pl: "Strona w 2012 roku powstała jako blog, w którym opisywałam swoje opinie na temat kosmetyków, testowałam domowe sposoby pielęgnacji. Z czasem rozwinął się w kierunku szeroko pojętej branży "beauty". W 2021 roku wydałam 3 ebooki dotyczące pielęgnacji włosów, które cieszą się ogromnym zainteresowaniem. W 2022 powstał katalog “Tańsze zamienniki najpopularniejszych markowych perfum dla kobiet”, w którym udowadniam, że tańsze propozycje zapachowe mogą być równie dobre, co te z wyższej półki."

Zobacz także:
Ruch a emocje, jak ciało pomaga głowie
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy
  • Psychologia

Ruch a emocje – jak ciało pomaga głowie?

  • Agnieszka Adamowicz
  • 17/03/2025
Skuteczne koktajle odchudzające
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy

Skuteczne koktajle odchudzające – przepisy, które naprawdę działają!

  • Agnieszka Adamowicz
  • 12/03/2025
Jak przyspieszyć metabolizm
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy

Jak przyspieszyć metabolizm? 14 sprawdzonych sposobów

  • Agnieszka Adamowicz
  • 11/03/2025
Złoty środek na motywację do treningu
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy

Złoty środek na motywację do treningu – jak ćwiczyć regularnie?

  • Agnieszka Adamowicz
  • 09/03/2025
Jak wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe w 2025 roku?
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy

Jak wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe w 2025 roku?

  • Agnieszka Adamowicz
  • 02/01/2025
Jak uniknąć kaca po Sylwestrze
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy
  • ZDROWIE

Jak uniknąć kaca po Sylwestrze? Przygotowania, które naprawdę działają

  • Agnieszka Adamowicz
  • 30/12/2024
Jak przestać marznąć
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy
  • ZDROWIE

Jak przestać marznąć? Znamy skuteczne sposoby

  • Agnieszka Adamowicz
  • 08/12/2024
Łuszczyca - fakty i mity
Zobacz więcej
  • Fit/Zdrowie
  • Najnowsze wpisy
  • ZDROWIE

Łuszczyca – prawdy i mity

  • Redakcja
  • 21/02/2024
39 comments
  1. asiablog.pl pisze:
    09/10/2014 o 19:10

    Jestem super pania domu bo intuicyjnie wlasnie tak wszystko ukladam ;)

  2. Aleksandra Anna pisze:
    09/10/2014 o 22:15

    u mnie właśnie taki porządek panuje i w nim najlepiej się odnajduje w lodówce ;)

  3. cleo pisze:
    10/10/2014 o 15:11

    A gdzie miejsce na lakiery do paznokci? :D

  4. Aga pisze:
    10/10/2014 o 15:12

    Bardzo dobry pomysł na wpis!

  5. kamila pisze:
    10/10/2014 o 15:12

    Chyba musze lekko przeorganizować swoją lodówkę ;p

  6. Nika pisze:
    10/10/2014 o 15:13

    bardzo ciekawy artykuł, przyznaję, że nigdy nie przywiązywałam wagi do tego, co gdzie ustawiam, wkładałam do lodówki i tak sobie lezało. Bede bardziej zwracała na to uwagę…

  7. Agata pisze:
    10/10/2014 o 15:15

    Przyznam od razu, że nigdy nie zastanawiałam się nad różnicą temperatur u mnie w lodowce, tymczasem widzę, że ma to ogromne znaczenie. Zastanawiam się nad kupnem nowej lodówki, to będzie dobra motywacja do zadbania o jakość jej wnętrza…

  8. ania pisze:
    10/10/2014 o 15:16

    Ja dzielę lodówkę na: miejsce na warzywa, miejsce na nabiał, miejsce na wędliny – też się sprawdza.

  9. Marta pisze:
    10/10/2014 o 15:25

    Jedyne, co się u mnie zgadza to warzywa i owoce w szufladzie :D

  10. agnieszka pisze:
    10/10/2014 o 15:26

    Wskazówki na pewno się przydadzą!

  11. x pisze:
    10/10/2014 o 15:27

    A jak ktoś ma zamrażarkę dołączoną do lodówki?

  12. kaja pisze:
    10/10/2014 o 15:27

    Bakterie rozwijaja się szybciej w niższych temperaturach czy wyższych?

  13. Magda pisze:
    10/10/2014 o 15:29

    Mięso i nabiał na jednej półce?

  14. yo_asia pisze:
    10/10/2014 o 15:30

    właśnie tak mam poukładaną żywność w lodówce :)

  15. olka pisze:
    10/10/2014 o 15:34

    Jestem Perfekcyjną Panią DOmu!!! :D

  16. pola pisze:
    10/10/2014 o 15:35

    Ja używam plastkiowych pojemników do przechowywania żywności. Myślę, że dbają o świeżość i jedzenie zachowuje odpowiednią jakość. także polecam.

  17. e pisze:
    10/10/2014 o 15:37

    Warzyw nie powinno się przechowywać w lodówce, np pomidorów czy ogórków.

  18. Kasia pisze:
    10/10/2014 o 15:38

    Ja zazwyczaj jedzonko w lodówce przechowuję w pojemnikach, jest dłużej świeze :)

  19. H. pisze:
    10/10/2014 o 15:38

    U mnie wszystko wygląda troszkę inaczej – wędlinę trzymam na talerzyku, mieso w plastikowych pudełkach, zupki itp w garnku z przykrywką a warzywa i owoce w specjalnych szufladach-podejrzewam że robie duże błędy-bardzo szybko wszystko mi się psuje :( niestety :(

  20. oliwka pisze:
    10/10/2014 o 15:42

    a ja znam sposób na przedłużenie świeżości sera żółtego :) wystarczy, że do szczelnie zamkniętego pojemniczka z serem włożymy kostkę cukru,cukier pochłania wilgoć dzięki czemu ser się nie psuje.

  21. Iza pisze:
    10/10/2014 o 15:43

    ja wszystko trzymam wzorowo :)

  22. lila pisze:
    10/10/2014 o 15:44

    a warzywa i owoce luzem czy w woreczkach???

  23. Monika pisze:
    10/10/2014 o 15:45

    zieleniny – sałaty czy szczypiorku nie powinno się trzymać w woreczkach foliowych, bo tworzą się jakieś toksyczne związki.

  24. sylwiaa pisze:
    10/10/2014 o 15:47

    Ogórki i pomidory powinno się trzymac poza lodówką, bo w lodówce szybko atakują je grzyby

  25. Karolina Alicja pisze:
    10/10/2014 o 15:54

    Jako ciekawostkę dodam, że bananów nie powinno się trzymać z cytrusami :) Pozdrawiam!

  26. becia pisze:
    10/10/2014 o 15:55

    a surowe mięso????

  27. Werka pisze:
    10/10/2014 o 15:56

    Może warto dodać, że najlepiej przechowywać wędlinę w papierze śniadaniowym – w woreczku wydziela się kwas- wędlina puszcza wtedy wodę i jest lepka no i jest to idealne środowisko dla bakterii.

  28. sandra pisze:
    10/10/2014 o 16:02

    Nigdy nie gotuję “na zaś”, więc zawsze mam w lodówce świeże jedzonko.

  29. vika pisze:
    10/10/2014 o 16:03

    Pomidory nie lubią ani zimnej ani ciepłej temperatury, najlepiej je trzymać na parapecie

  30. Kaśka pisze:
    10/10/2014 o 16:03

    Żywność trzymam w lodówce max 2 dni.

  31. magda pisze:
    10/10/2014 o 16:04

    ja jajek nie trzymam w lodówce…

  32. NATALIA pisze:
    10/10/2014 o 16:07

    Ja trzymam w lodówce także pieczywo, w chlebaku mi po prostu wysycha

  33. Ola pisze:
    10/10/2014 o 16:08

    ja absolutnie nie trzymaj mięsa ani wędlin w plastikowych woreczkach zwłaszcza tych sklepowych. Tak też i Wam polecam.

  34. Dagmara pisze:
    10/10/2014 o 16:08

    U mnie owoce stoją na stole ;) Kilka godzin i znikają

  35. ulek pisze:
    10/10/2014 o 16:10

    Przywiązuję także ogromną wagę do czystości w lodówce!!!! Myjcie lodówkę prznajmniej raz na tydzień!

  36. modystka pisze:
    16/10/2014 o 11:28

    No właśnie przydałby się wpis o myciu, bo to też nie lada sztuka, skoro nie można w tym przypadku używać chemicznych środków czyszczących tylko te naturalne (np. woda z octem czy sodą).

  37. Anonim pisze:
    06/11/2014 o 15:51

    Bananow nie przechowuje sie w lodowce…. Perfekcyjna niedouczona.

  38. Przystanek Uroda pisze:
    06/11/2014 o 16:00

    Nie widzę nawet słowa w moim tekście o tym, aby trzymać banany w lodówce… Pozdrawiam :)

  39. Przystanek Uroda pisze:
    06/11/2014 o 16:01

    btw. dojrzałe banany można trzymać w lodówce, w szufladzie. Zwłaszcza podczas upałów ;)

Comments are closed.

Przystanek Uroda
  • Kontakt
  • Reklama
  • Moje konto
  • Polityka prywatności
  • Płatność
  • Płatność

Input your search keywords and press Enter.