Przepis na tę pizzę znalazłam szukając jakichś fajnych pomysłów na zdrowe obiady. Znajdował się nawet w kategorii lekkie, małokaloryczne. Z pierwszym epitetem mogę się zgodzić (dlatego zdecydowałam też dodać ten przepis w kategorii ‘fit’). Małokaloryczna niestety raczej nie jest, ale na pewno jest o wieeeele lepszą alternatywą w momentach, gdy złapie nas ochotka na jedzenie typu ‘fast food’. Ja chwilowo mam fazę na robienie masy (:D). Kaloriami (zdrowymi!) zbytnio się więc nie przejęłam. ;)
Tak pizza prezentowała się przed schrupaniem: ;)
Smacznego! :)
23 comments
ale cudnie wygląda <3 Spróbuję dzisiaj zrobić!
Super przepis, brzmi bardzo prosto! :)
Taką pizzę lubię :) Gdyby nie mąka pełnoziarnista, to raczej byłaby to zwykła pizza ;)
Brakuje mi pomidorków w niej i może mozzarelli :P
Kocham takie pizze :) – bez keczupu, bez sosów, pyyyycha!
Gdzie kupię taki serek? Wstyd się przyznać, ale pierwsze słyszę o nim ;p
wygląda przepysznie <3 <3
czy ta pizza smakowała tak jak wygląda????????? omnomnom
Mi zawsze nie wychodzi ciasto. Takiego przepisu i w takich proporcjach jeszcze nie miałam, sprawdzę jutro na obiadek :)
Trzymałaś ciasto po wyrobieniu w cieple? ładnie Ci wyrosło? jeszcze nigdy nie robiłam ciasta drożdżowego i trochę się boję…
mmmmmm, uwielbiam pełnoziarniste cienkie ciasto na pizzy. Twoja wygląda obłędnie!!!
Sama się średnio odnajduję w kuchni, ale podrzucę przepis Lubemu ;) Wygląda pysznie!
Robiłam kiedyś to ciasto. W porównaniu do klasycznego ciasta drożdżowego, to super łatwo się wyrabia! Polecam wszystkim, które się boją same robić pizzę, bo twierdzą, że im ciasto nie wyjdzie – nie ma łatwiejszego przepisu!
Ciasto z mąki pełnoziarnistej, razowej lub orkiszowej powinno się wyrabiać ok. 10 minut dłużej niż ze zwykłej mąki.
Czy taką pizzę można zjeść na kolację, czy lepiej wcześniej? ;)
A myślisz, ze można do niej dodać mozzarellę i rukolę? Bardzo mi pasują do tej pizzy, a Ty ich nie dodałaś
do tego sos pomidorowy domowej roboty i paaaaalce lizać <3
wygląda rewelacyjnie <3 <3
ażżżżzz chce się zjeść, pewnie jutro sobie zrobię :D :D
można zastąpić mąką żytnią razową ?
ciekawy przepis :)
Wygląda bardzo smakowicie:) Pomysł ze zrobieniem ciasta pełnoziarnistego bomba:D. Na taki spód można położyć co dusza zapragnie:) Muszę wykorzystać pomysł:) Zapraszam na mój blog. Pozdrawiam
Świetny przepis. Wypróbowałam i gorąco wszystkim polecam, zwłaszcza tym, którzy są na diecie i chcą sobie od czasu do czasu pozwolić na pizze. Tą można jeść bez obaw.