PrzystanekUroda
  • Uroda
    • Paznokcie
    • Kosmetyki
    • Rankingi
  • Domowe sposoby
  • Makijaż
    • TOP Kosmetyki
    • Inspiracje / Lookbook
  • Sport i Zdrowie
    • Fitspiracje
    • Trening
    • Zasady – w teorii i praktyce
    • ZDROWIE
  • Włosy
    • Pielęgnacja
    • Stylizacja
    • Inspiracje
    • Trendy
  • Moda
    • Trendy
    • Inspiracje
    • Lookbook
  • Kącik Smaku
    • Szybkie przepisy
    • Jedzenie – Czytaj Skład!
  • Lifestyle
    • Podróże
    • Gdzie zjeść?
    • Filmy i seriale
    • Psi lifestyle
    • Kawa

kontakt@przystanekuroda.pl

  • Kontakt
  • Reklama
11K
149K
0
PRZYSTANEK URODA
Przystanek Uroda
  • Uroda
    • Paznokcie
    • Kosmetyki
    • Rankingi
  • Domowe sposoby
  • Makijaż
    • TOP Kosmetyki
    • Inspiracje / Lookbook
  • Sport i Zdrowie
    • Fitspiracje
    • Trening
    • Zasady – w teorii i praktyce
    • ZDROWIE
  • Włosy
    • Pielęgnacja
    • Stylizacja
    • Inspiracje
    • Trendy
  • Moda
    • Trendy
    • Inspiracje
    • Lookbook
  • Kącik Smaku
    • Szybkie przepisy
    • Jedzenie – Czytaj Skład!
  • Lifestyle
    • Podróże
    • Gdzie zjeść?
    • Filmy i seriale
    • Psi lifestyle
    • Kawa
  • Najnowsze wpisy

Cannelloni ze szpinakiem i fetą [wege]

  • Agnieszka Adamowicz
  • 01/08/2015
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ostatnio stałam się mistrzynią szybkich dań obiadowych, więc dzisiaj mam dla Was kolejny przepis! Tym razem także dla tych, które wyeliminowały z jadłospisu mięso. Szybko, pysznie i wege. Lubię to!

canelloni ze szpinakiem i fetą

Składniki:

[list][item icon=”fa-coffee” ]cannelloni – ok. 10 sztuk[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]szpinak mrożony – ok. 450 g[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]feta – ok. 100 g[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]pomidory (bardzo zależało mi na czasie, więc posłużyłam się gotowcem z puszki (1,5 opak.), dla tych, którzy mają więcej czasu polecam zrobić bazę ze świeżych pomidorów:) )[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]3 ząbki czosnku[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]odrobina żółtego sera[/item][/list] [list][item icon=”fa-coffee” ]przyprawy i zioła według uznania: sól, pieprz, świeża bazylia, zioła prowansalskie[/item][/list]

Przygotowanie:

Na oliwie z masłem poddusić szpinak, dodać rozdrobnioną fetę, 2 przeciśnięte ząbki czosnku, pieprz i dokładnie wymieszać.

pomysl na obiad

Do pomidorów dodać ząbek czosnku oraz przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, świeże liście bazylii. Chwilę pogotować na małym ogniu.

sos obiad

Cannelloni nie trzeba gotować, jednak ze względu na to, że w moim przepisie nie ma zbyt dużo sosu pomidorowego i  beszamelu, ja lekko podgotowuję makaron, następnie faszeruję go powstałą ze szpinaku masą. Na dno naczynia żaroodpornego wylewam sos pomidorowy, tak aby zakrywał dno. Następnie układam na sosie nafaszerowane rurki i polewam resztą sosu pomidorowego. Na wierzch układam starty ser.

Całość piec w temperaturze 170 stopni, do zarumienienia (ok. 20 minut) .

SMACZNEGO! :)

Agnieszka Adamowicz

Agnieszka Adamowicz, właścicielka i twórczyni strony PrzystanekUroda.pl: "Strona w 2012 roku powstała jako blog, w którym opisywałam swoje opinie na temat kosmetyków, testowałam domowe sposoby pielęgnacji. Z czasem rozwinął się w kierunku szeroko pojętej branży "beauty". W 2021 roku wydałam 3 ebooki dotyczące pielęgnacji włosów, które cieszą się ogromnym zainteresowaniem. W 2022 powstał katalog “Tańsze zamienniki najpopularniejszych markowych perfum dla kobiet”, w którym udowadniam, że tańsze propozycje zapachowe mogą być równie dobre, co te z wyższej półki."

Zobacz także:
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy

Przedświąteczne niespodzianki od Sephory. Zobacz jakie atrakcje przygotowała sieć perfumerii i gdzie z nich skorzystasz

  • Redakcja
  • 07/12/2023
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy
  • Sponsorowane

TEOXANE – zimowa pielęgnacja, która otuli Twoją skórę

  • Redakcja
  • 06/12/2023
Ferrero Rocher - towar luksusowy
Zobacz więcej
  • Lifestyle
  • Najnowsze wpisy

Co w dzieciństwie uważałaś za szczyt luksusu? Ferrero Rocher, Nutella… Odpowiedzi zaskakują!

  • Agnieszka Adamowicz
  • 04/12/2023
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy
  • Sponsorowane

Pielęgnacja włosów kręconych – na co warto zwrócić uwagę

  • Redakcja
  • 04/12/2023
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy
  • Sponsorowane

Zachwycające dekoracje weselne – elementy, które zrobią piorunujące wrażenie na Waszych gościach

  • Redakcja
  • 04/12/2023
Al Haramain Rawaa - opinie, recenzja
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy
  • Perfumy

Al Haramain Rawaa – bezkompromisowa królowa orientalnych zapachów. Recenzja

  • Agnieszka Adamowicz
  • 01/12/2023
Zobacz więcej
  • Lifestyle
  • Najnowsze wpisy

Mikołajki coraz bliżej! Prezentownik dla najmłodszych

  • Redakcja
  • 30/11/2023
Zobacz więcej
  • Najnowsze wpisy
  • Sponsorowane

Chrypka – jakie są przyczyny i jak z nimi skutecznie walczyć?

  • Redakcja
  • 29/11/2023
13 comments
  1. Anonim pisze:
    03/08/2015 o 18:28

    zrobiłam dzisiaj, naprawdę pyszniutkie :D

    Odpowiedz
  2. Kixon pisze:
    03/08/2015 o 18:29

    Super ze cos dla wegetarian !!

    Odpowiedz
  3. Alicja W. pisze:
    03/08/2015 o 18:30

    Podoba mi się to, że te dania, które wrzucasz wyglądają na naprawdę łatwe do zrobienia. Czekam na więcej. Pozdrawiam,
    Alicja

    Odpowiedz
  4. Tysia pisze:
    03/08/2015 o 18:30

    Drugi raz z Toba gotowalam i drugi raz wyszło !!! :D:D:D:D: xdxdxd

    Odpowiedz
  5. mARYs pisze:
    03/08/2015 o 18:31

    haha takie proste danie a mój chlopak taki zadowolony, mysli ze nie wiadomo jak sie przy tym napracowalam i wogole och i ach ;p

    Odpowiedz
  6. Jarmuż pisze:
    03/08/2015 o 18:32

    Szpinak
    !

    Odpowiedz
  7. Ula.ula1997 pisze:
    03/08/2015 o 18:33

    Zjadłabym wszystko co zawiera szpinak i fetę <3

    Odpowiedz
  8. Anonim pisze:
    03/08/2015 o 18:33

    ………….zrobiłam !!! Pyszka :)

    Odpowiedz
  9. Anonim pisze:
    03/08/2015 o 18:34

    Hej, planowałam jutro na obiad zrobić nadziewane muszle makaronowe i szukam pomysłu w sieci, myślisz, że można to nadzienie i pomysł wykorzystać z muszlami i dać je zamiast rurek cannelloni?

    Odpowiedz
  10. Anonim pisze:
    03/08/2015 o 18:36

    Cieszę się, że tym razem pomyślałaś też o osobach, które nie jedzą mięsa, bo u osób, które nie są wege niekiedy cięzko znależć cokolwiek bez mięska :P::P:P

    Odpowiedz
  11. Czekolada_mleczna pisze:
    03/08/2015 o 18:36

    ROBIE JUTRO

    Odpowiedz
  12. Anonim pisze:
    03/08/2015 o 18:37

    cZEŚĆ, duże masz naczynie żaroodporne? ja mam takie nie za wielkie i nie wiem czy w takim da rade

    Odpowiedz
  13. Jaga-babaJaga pisze:
    03/08/2015 o 18:38

    Fajnie, że wrzucasz też fotki, przynajmniej widać, że sama robiłaś, a nie serwujesz nam przepisy ściągniete z neta. Nie przepadam za pomidorami w puszce, ale może kiedyś spróbuję…

    Odpowiedz

Skomentuj Tysia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przystanek Uroda
  • Kontakt
  • Reklama
  • Moje konto

Input your search keywords and press Enter.